Antradienis, 13 gegužės, 2025

Naujausi

Nuostabus sluoksniuotos tešlos desertas, kurį paruošite per kelias minutes! Turite jo paragauti!

Puikus receptas iš „YouTube“ kanalo, kuris puikiai tinka sekmadienio kavai.

Jums reikės:

  • 500 g sluoksniuotos tešlos, supjaustytos juostelėmis
  • 3 kiaušinių
  • 750 ml pieno
  • 8 šaukštų cukraus
  • 4,5-5 šaukštų kukurūzų krakmolo
  • 100 g sviesto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Naudokite atšaldytą ir jau iškočiotą sluoksniuotos tešlos lakštą – taip sutaupysite laiko.

Supjaustykite tešlą juostelėmis.

Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepkite iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių.

Į dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną.

Suberkite cukrų ir krakmolą – išmaišykite ir išvirkite tirštą kremą.

Į kremą įmaišykite sviestą.

Paruoškite formą ir išklokite ją maistine plėvele.

Pasilikite maždaug 5 tešlos juosteles.

Ant dugno užtepkite šiek tiek kremo, sudėkite iškeptas tešlos juosteles, užtepkite kremo ir taip sluoksniuokite iki pat viršaus.

Paskutinis sluoksnis turi būti kremo sluoksnis – viršų uždenkite maistine plėvele.

Padėkite į šaldytuvą 4-6 valandoms.

Susmulkinkite likusias tešlos juosteles ir kai desertas sustings, sudėkite ant viršaus.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kokios trąšos padvigubins bulvių derlių: agronomų paslaptys bulvėms

Trąšų pasirinkimas bulvėms – tai ne tik būdas pagerinti derlių, bet ir rūpestis būsimu dirvožemio derlingumu. Kokias trąšas geriausia naudoti bulvėms? Organinės trąšos bulvėms Organinės trąšos...

Šis skanus grybas auga gegužę ir dideliais kiekiais

Gegužinis baltikas – tvirtas, mėsingas grybas, pasirodantis gegužės mėnesį. Europoje šis grybas yra taip gerbiamas, kad net turi atskirą pavadinimą – „Švento Jurgio grybas“....
---