Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Lavašo vyniotinis su faršu ir rūkytu sūriu

Tai – tikrai puiki idėja šventiniam stalui. Jums nereikės maišyti tešlos – tiesiog suvyniokite nurodytus maisto produktus į lavašą, ir netrukus paruošite tikrai ypatingą patiekalą.

Jums reikės:

  • 100 g lavašo
  • 150 g vištienos faršo
  • 180 g kiaulienos ir jautienos faršo mišinio
  • 50 g rūkyto sūrio
  • 10 g svogūnų laiškų
  • 35 g grietinės
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Faršą sumaišykite su prieskoniais. Išmaišykite iki vientisos masės.

Išskleiskite lavašą, ant jo sudėkite faršą (viršuje, kairėje ir dešinėje palikite 1,5 cm laisvą kraštą, apačioje – 2,5-3 cm).

Rūkytą sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite ant faršo.

Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, sudėkite ant faršo.

Apatinį kraštą patepkite grietine. Sulenkite dešinįjį ir kairįjį lavašo kraštus, susukite.

Viršų patepkite grietine.

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje  30-35 minutes.

Supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio griežinėliais.

Galite papuošti krapais ar kitais žalumynais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---