Antradienis, 16 rugsėjo, 2025

Naujausi

Kodėl šaldiklyje visada vertėtų turėti citrinų?

Kartais nedrįstama patiekalus gardinti citrinų žievele, nes paprasčiausiai manoma, kad jų skonis taps pernelyg kartus. Vis dėlto, citrinos žievelės panaudojimo būdų yra tikrai daug – būtent todėl savo šaldiklyje visada naudinga turėti citrinų.

Kaip užšaldyti citrinas?

Pirmiausia gerai nuplaukite vaisius po tekančiu vėsiu vandeniu. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite į šaldiklį (citrinas galite sudėti į nedidelį plastikinį indą). Prieš šaldant, citrinų nereikia nulupti.

Kur panaudoti citrinos žievelę?

Citrinos žievelė puikiai tinka įvairių saldžių kepinių ruošimui: pyragams, pyragėliams, sausainiams, ir t.t. Taip pat citrinos žieveles galima naudoti ir žuvies ar mėsos patiekalų ruošimui: tikrai neverta nuogąstauti, kad dėl šios sudėtinės dalies ruošiami patiekalai gali būti pernelyg kartūs.

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---