Antradienis, 17 birželio, 2025

Naujausi

Biskvitinis tortas su grietine. Pagrindinis šventės akcentas!

Šis tortas neabejotinai taps pagrindiniu jūsų šventės akcentu. Paruošti tokį tortą bus tikrai labai paprasta, o jo skonis sužavės net ir pačius išrankiausius svečius.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 9 kiaušinių
  • 3 valg. š. miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • 3 valg. š. džiūvėsėlių
  • 8 valg. š. maltų migdolų
  • 100 g margarino
  • 350 g miltų
  • 10 valg. š. cukraus
  • 100 g grietinės
  • 350 g vyšnių

Kremui:

  • 200 g grietinės
  • 200 ml grietinėlės
  • 150 g cukraus
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 500 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo

Papuošimui:

  • 1 kivio
  • 350 g vyšnių
  • 30 g šokolado

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Tortas gaminamas iš dviejų rūšių tešlos. Pirmiausia pasigaminkite biskvitą. 8 kiaušinius išplakite su 8 valg. š. cukraus.

3 valg. š. miltų sumaišykite su tokiu pat kiekiu maltų migdolų (migdolus galite pakeisti graikiniais riešutais). Suberkite kepimo miltelius ir 3 valg. š. džiūvėsėlių. Pamažu sumaišykite išplaktus kiaušinius su sausais ingredientais.

Tešlą supilkite į sviestu išteptą 26 cm skersmens kepimo formą.  Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes.

Kol biskvitas kepa, paruoškime trapią tešlą. 1 kiaušinį išplakite su 2 valg. š. cukraus. Įdėkite 100 g margarino ir 100 g grietinės, įberkite 350 g miltų. Išminkykite tešlą.

Tešlą padalinkite į keletą dalių ir iškočiokite į 5 cm pločio juosteles. Ant kiekvienos juostelės sudėkite po kelias vyšnias. Susukite vamzdelius. Išdėliokite vamzdelius spirale taip, kad gautumėte 26 cm skersmens apskritimą, nes tai bus ruošiamo torto sluoksnis. Kepkite ant kepimo skardos 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Dabar ruošime torto kremą. Kiaušinį išplakite su cukrumi, supilkite krakmolą ir pieną, sudėkite grietinę. Pakaitinkite ant silpnos ugnies. Atvėsinkite.

Grietinėlę išplakite  su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite atvėsusį kremą ir išplakite.

Sumaišykite 200 ml vyšnių sulčių ir 1 valg. š. krakmolo.

Atvėsusį biskvitą padalinkite į dvi dalis. Ant vienos dalies sudėkite iškeptus vamzdelius su vyšniomis ir pilkite paruoštą kremą. Torto šonus gausiai aptepkite kremu.

Papuoškite kivių griežinėliais ir likusiomis vyšniomis. Ant viršaus užpilkite vyšnių sulčių masę. Torto šonus apibarstykite šokolado drožlėmis.

Tortą padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---