Mėsa ir bulvės vyne. Nuostabių pietų receptas!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Taip šeimos pietums visada kepu mėsą. Mėsa yra sultinga, labai skani ir ją paruošite labai greitai.

Šio puikaus patiekalo receptą radau „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

  • Kiaulienos 1,5 kg
  • 1-2 vnt. bulvių
  • Augalinio aliejaus 2 valgomųjų šaukštų
  • Druskos 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Paprikų miltelių 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Svogūnų 1 vnt.
  • Sauso raudonojo vyno 50 ml
  • Augalinio aliejaus 3 valgomųjų šaukštų
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Juodųjų pipirų 1 šaukštelio
  • Paprikos 1 šaukštelio
  • Itališkų žolelių mišinio 1 šaukštelio

Salotoms:

  • Kopūstų 600 g
  • Morkos 1 vnt.
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Cukraus 1 valgomojo šaukšto
  • Paprikų miltelių 1 šaukštelio
  • Ciberžolės 1 šaukštelio
  • Juodųjų pipirų 1/2 šaukštelio
  • 2-3 skiltelių česnako
  • Alyvuogių aliejaus
  • Vyno acto 1 valgomojo šaukšto

Gaminimo eiga:

Paruoškite mėsą.

Padarykite gilias įpjovas mėsoje – tik neperpjaukite jos iki galo.

Nuskuskite ir supjaustykite bulves.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, taip pat, kaip ir bulves.

Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, įberkite druskos ir pipirų.

Išmaišykite.

Paruoškite kepimo indą.

Ant dugno sudėkite svogūnus.

Ant svogūnų uždėkite mėsą.

Bulves sudėkite į mėsos įpjovas.

Dabar mėsą ir bulves užpilkite vynu.

Įpilkite aliejaus į dubenį. Įberkite druskos, paprikos, itališkų žolelių ir išmaišykite.

Užtepkite mišinį ant mėsos.

Kepkite 80 minučių 180°C temperatūroje uždengę dangčiu.

Nuimkite dangtį ir kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Galiausiai paruoškite salotas.

Supjaustykite kopūstus.

Pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai išmaišykite.

Morkas nuskuskite, sutarkuokite ir sudėkite į kopūstus.

Leiskite pastovėti 30 minučių.

Tada rankomis išspauskite sultis ir sudėkite į kitą dubenį.

Sudėkite likusius ingredientus, išmaišykite, ir viskas!

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *