Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Sultingas šventinis patiekalas su vištienos krūtinėle ir grybais

Šis patiekalas yra dažnas svečias ant mano stalo!

Ingredientai:

vištienos filė – 500 g.
svogūnai – 2 vnt.
sviestas – 1,5 šaukšto
grybai – 400 g.
tarkuotas sūris – 150 g.

Padažui:

miltai – 2 šaukštai;
sviestas – 1,5 šaukšto;
grietinė – 3/4 puodelio;
grietinėlė – 1 stiklinė;
druska, pipirai – pagal skonį.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, tada supjaustykite mažais kubeliais.

Svogūną ir grybus supjaustykite mažais kubeliais, ir pakepinkite svieste iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite ir sumaišykite su mėsa.

Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus, tada sudėkite sviestą ir pakepinkite dar 2 minutes, sudėkite grietinę ir išmaišykite.

Įpilkite grietinėlę, vėl gerai viską išmaišykite. Tada sudėkite grybus ir mėsą, išmaišykite.

Masę išdėliojame į formeles, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame 180°C temperatūroje 10–15 min., kol ant viršaus susidarys auksinės spalvos plutelė.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---