Geriausias obuolių pyragas: jį lengva paruošti, o naminių gaminių mėgėjai negalės jo atsivalgyti!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Paruoškite namuose šį saldų ir minkštą pyragą.

Skanaus obuolių pyrago, kurio jūsų vaikai prašys bent kelis kartus per savaitę, receptas.

Nuostabaus obuolių pyrago receptą radome internete.

Jums reikės:

  • 4 obuolių
  • 4 kiaušinių
  • 200 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 350 g paprastų miltų
  • 10 g kepimo miltelių

Papuošimui:

  • Cukraus pudros arba šokolado

Gaminimo eiga:

Pirmiausia elektriniu maišytuvu suplakite kiaušinius.

Pirmiausia išplakite kiaušinių baltymus, tada palaipsniui suberkite cukrų ir toliau plakite dideliu greičiu apie 7-10 minučių.

Plakite tol, kol iš kiaušinių pavyks padaryti purią ir standžią masę.

Nenutraukdami plakimo, pamažu (plona srovele) supilkite ištirpintą sviestą (šiltą, bet ne karštą) ir pieną.

Tada į dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius.

Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu arba išmaišykite mentele.

Obuolius nulupkite, išimkite šerdis ir supjaustykite mažais kubeliais.

Sudėkite kubeliais supjaustytus obuolius į tešlą ir išmaišykite mentele.

Kepimo formą patepkite trupučiu sviesto, išklokite kepimo popieriumi.

Supilkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite.

Įdėkite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių 200°C temperatūroje.

Po to mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepė.

Iškepusį pyragą palikite visiškai atvėsti ir perkelkite į lėkštę.

Pabarstykite cukraus pudra arba papuoškite ištirpintu šokoladu.

Tada jau bus galima patiekti saldųjį skanėstą!

Mėgaukitės maloniu skoniu!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *