Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Greitas užkandis su marinuotais grybais, svogūnais ir alyvuogėmis

Nuo tada, kai sužinojau šį receptą, ant mano stalo nuolat pasirodo pievagrybių užkandis. Ryškios, skanios, vidutiniškai aštrios ir greitai pagaminamos salotos tapo visos šeimos mėgstamiausiomis. O gaminti – vienas malonumas!

Neįprastas ingredientų derinys suteikia naują skonį, kurio vargu ar rasite net restorane. Grybus užkandžiui marinuoju pati, kad būčiau tikra dėl rezultato. Dalinuosi receptu, o kartu ir įdomiu „svogūnų“ triuku , kuris banalų ingredientą pavers ryškiu!

Ingredientai

  • 250 g pievagrybių
  • 1 svogūnas
  • 1 arb. š. juodųjų pipirų
  • 1 valg. š. acto
  • druska – pagal skonį
  • 10 alyvuogių
  • 1 paprika
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • svogūnų laiškai – pagal skonį

Gaminimo eiga

1. Išvalykite grybus. Geriau imkite mažus grybus, bet jei turite didelių – supjaustykite.

2. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms.

3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps skaidrus, ant silpnos ugnies. Suberkite papriką, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.

4. Grybus sumaišykite su svogūnais, druska ir juodaisiais pipirais.

5. Supjaustykite alyvuoges ir sudėkite į salotas kartu su 6–7% actu, sumaišykite ingredientus.

6. Prieš patiekdami, papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---