Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Vaikystės skonis: skaniausios spurgos be pieno. Lengvas ir paprastas receptas!

Šį skanėstą dievina ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Išbandykite lengvai paruošiamą spurgų, nukeliančių į vaikystę, receptą!

Sudėtis:

  • 500 g miltų
  • 50 ml aliejaus
  • 4 šaukštai cukraus
  • 1 pakuotė vanilinio cukraus
  • 25 g mielių
  • 200 ml vandens
  • druska
  • cukraus pudra

Paruošimo metodas:

  1. Ištirpinkite mieles 3 šaukštuose šilto vandens. Įdėkite šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite.
  2. Į atskirą dubenį supilkite miltus.
  3. Suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir įdėkite žiupsnelį druskos.
  4. Supilkite vandenį, aliejų bei iškilusias mielės ir kruopščiai išmaišykite.
  5. Gautą tešlą plonai iškočiokite.
  6. Su stikline įspauskite tešlos apskritimus.
  7. Tada kepkite spurgas keptuvėje su sviestu, kol paruduos.
  8. Apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---