Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Grietininės tešlos kruasanai su obuolių įdaru: geriausi pasaulyje!

Skanus ponios Olinkos receptas, kurį tikrai verta išbandyti! Kruasanai bus labai skanūs ir minkšti, o jei namuose dar turėsite obuolių, tai neabejotinai bus geriausias būdas juos panaudoti.

Taip pat galite juos įdaryti su uogiene, aguonomis ar graikiniais riešutais.

Sudedamąsias dalis matuokite 200 ml talpos stikline.

Jums reikės:

  • 2 stiklinių paprastų miltų
  • 2 stiklinių pusiau rupių miltų
  • 1 stiklinės šilto pieno
  • 125 g lydyto sviesto
  • 1 citrinos žievelės
  • 1 kubelio (šviežių) mielių
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos
  • 3 šaukštų cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 200 ml grietinės

Įdarams:

Obuolių įdarui:

  • 4-5 obuolių, cukraus ir cinamono.

Riešutų įdarui:

  • Maltų riešutų, cukraus, 100-200 ml pieno

Taip pat galite išbandyti varškės, aguonų ar uogienės įdarus.

Aptepimui:

  • 2 kiaušinių trynių + 2 šaukštų pieno

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Persijokite miltus, suberkite cukrų, druską, kiaušinius, grietinę, tarkuotą citrinos žievelę.

Į šiltą pieną suberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus, 2 valgomuosius šaukštus miltų ir įtrupinkite mieles.

Leiskite mielėms suputoti.

Į miltus suberkite pakilusį raugą ir ištirpintą sviestą.

Rankomis užminkykite vientisą lipnią tešlą, nesijaudinkite, kad limpa, galite prieš minkymą sudrėkinti rankas.

Minkykite bent 10 minučių ir padėkite šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų.

Tuo tarpu paruoškite įdarą: obuolius sutarkuokite, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

Riešutus užpilkite karštu pienu, suberkite cukrų. Tą patį padarykite ir su aguonų įdaru.

Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalykite į 8 dalis. Tada padarykite 3-4 mažesnius rutuliukus.

Kiekvieną gautą rutuliuką iškočiokite į paplotėlį. Peiliu supjaustykite apskritimą į trikampius.

Įdarą dėkite ant vienos trikampio pusės. Iš obuolių šaukštu nusunkite sultis, kad kepant jos neišbėgtų.

Gaminius suvyniokite, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Kiaušinių trynius sumaišykite su pienu, išplakite ir konditeriniu teptuku aptepkite paruoštus kruasanus.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite 20-25 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---