Šeštadienis, 21 birželio, 2025

Naujausi

Neįtikėtinai gardūs makaronai su grybų padažu ir vištiena: paruošite labai greitai, ir jis patiks visai šeimai!

Norime su jumis pasidalyti labai visų mėgstamo makaronų patiekalo receptu. Šį patiekalą ypač mėgsta vaikai, todėl galėsite jį gaminti bent du kartus per savaitę. Pasigaminkite šį skanų itališką patiekalą savo namuose ir patiekite jį artimiesiems.

Skanių makaronų su vištiena receptą radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

  • 1/2 didelio svogūno
  • 2 vištienos krūtinėlių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • 6 pievagrybių
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus

Makaronams:

  • Vandens
  • Druskos
  • 200 g „Fettuccine“ ar panašių makaronų

Padažui:

  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto sviesto
  • 0,5 šaukštelio susmulkinto česnako
  • 1,5 stiklinės grietinėlės
  • 0,5 stiklinės pieno
  • 0,25 stiklinės parmezano sūrio
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite griežinėliais, pagardinkite druska ir pipirais.

Grybus supjaustykite plonesniais griežinėliais.

Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite krūtinėlę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa įgaus rudai auksinę spalvą.

Į užvirusį vandenį įberkite druskos, sudėkite makaronus ir išvirkite juos „al dente“ (pagal ant pakuotės nurodytą laiką).

Kol makaronai virs, paruoškite padažą.

Pirmiausia į keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite ištirpinto sviesto, sudėkite susmulkintus svogūnus ir kepkite juos ant vidutinės ugnies.

Kai svogūnai taps skaidrūs, sudėkite grybus.

Kepkite grybus vis pamaišydami, kol jie paruduos.

Kai jie apskrus, sudėkite česnakus ir maišydami kepkite 30 sekundžių.

Tada supilkite grietinėlę, pieną, parmezano sūrį ir maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės.

Į padažą sudėkite vištienos krūtinėlę, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.

Galiausiai sudėkite išvirusius ir nuvarvintus makaronus.

Kai padažas įsigers į makaronus, nuostabus patiekalas bus paruoštas ir galėsite jį patiekti ant stalo.

Mėgaukitės šiuo maloniu skoniu!

Instrukcijas vaizdo įraše rasite čia:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kalcio šaltiniai, kurie pralenkia pieną: ką verta įtraukti į savo mitybą?

Kalcis – tai ne tik dantų ir kaulų tvirtumo garantas, bet ir būtinas mineralas daugeliui gyvybiškai svarbių organizmo funkcijų. Kaip pažymi dietologė Diane Han,...

Dienos horoskopas birželio 21 d.: ką žada žvaigždės visiems Zodiako ženklams?

Kiekviena diena atneša naujų galimybių, iššūkių ir netikėtumų, o žvaigždės gali padėti geriau suprasti, kuria kryptimi verta judėti. Šios dienos horoskopas atskleidžia, kokios nuotaikos,...
---