Puikios turkiškos duonos iš miltų, vandens ir druskos receptas iš „YouTube“ kanalo. Ji neįtikėtinai minkšta ir puikiai pakeičia duoną bei kitus kepinius.
Jums reikės:
- 4 puodelių kvietinių miltų (410 g)
- 1,5 puodelio kambario temperatūros vandens (300 ml)
- 1 arbatinio šaukštelio druskos (6 g)
Įtrynimui:
- 160 g sviesto
- 3 skiltelių česnako
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:Dubenyje sumaišykite vandenį su miltais ir druska.
Užminkykite lipnią tešlą ir palikite ją uždengtą 10 minučių pastovėti.
Tada padalykite tešlą į 7 dalis.
Suformuokite iš jų kepaliukus (dirbkite ant miltais pabarstytos lentos).
Uždenkite kepinius ir palikite 10 minučių pailsėti.
Dabar ant gerai miltais pabarstytos lentos kiekvieną kepaliuką iškočiokite į ploną lakštą.
Apšlakstykite ištirpintu sviestu, suvyniokite.
Susukite į apskritimą.
Kai visus susuksite, sudėkite į lėkštę.
Vėl uždenkite ir palikite 10 minučių pailsėti.
Dabar tiesiog iškočiokite į apskritimo formą.
Kepkite labai lengvai riebalais pateptoje keptuvėje.
Taip pat galite kepti sausoje keptuvėje.
Kepkite, kol paplotėlis taps auksinės spalvos.
Galiausiai įtrinkite česnaku.
Arba galite česnaką įspausti į aliejų.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga:
