Trečiadienis, 5 lapkričio, 2025

Naujausi

Būtinai išbandykite šią duonelę – reikės tik miltų, vandens ir druskos!

Puikios turkiškos duonos iš miltų, vandens ir druskos receptas iš „YouTube“ kanalo. Ji neįtikėtinai minkšta ir puikiai pakeičia duoną bei kitus kepinius.

Jums reikės:

  • 4 puodelių kvietinių miltų (410 g)
  • 1,5 puodelio kambario temperatūros vandens (300 ml)
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos (6 g)

Įtrynimui:

  • 160 g sviesto
  • 3 skiltelių česnako

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite vandenį su miltais ir druska.

Užminkykite lipnią tešlą ir palikite ją uždengtą 10 minučių pastovėti.

Tada padalykite tešlą į 7 dalis.

Suformuokite iš jų kepaliukus (dirbkite ant miltais pabarstytos lentos).

Uždenkite kepinius ir palikite 10 minučių pailsėti.

Dabar ant gerai miltais pabarstytos lentos kiekvieną kepaliuką iškočiokite į ploną lakštą.

Apšlakstykite ištirpintu sviestu, suvyniokite.

Susukite į apskritimą.

Kai visus susuksite, sudėkite į lėkštę.

Vėl uždenkite ir palikite 10 minučių pailsėti.

Dabar tiesiog iškočiokite į apskritimo formą.

Kepkite labai lengvai riebalais pateptoje keptuvėje.

Taip pat galite kepti sausoje keptuvėje.

Kepkite, kol paplotėlis taps auksinės spalvos.

Galiausiai įtrinkite česnaku.

Arba galite česnaką  įspausti į aliejų.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---