Minkšti ir skanūs naminiai sausainiai, kuriuos paruošite vos per 10 minučių

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Jums reikės:

  • 320 g miltų
  • Cukraus (2 valg. š. tešlai ir 2-3 šaukštų pabarstymui)
  • Žiupsnelio druskos
  • Vanilės arba tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių (1 kiaušinio tešlai ir 1 kiaušinio sausainiams aptepti)
  • 100 g grietinės
  • 100 g sviesto

Kaip gaminti?

  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite cukrų ir vanilę.
  2. Įdėkite minkšto sviesto, įmuškite kiaušinį. Tešlą sutrinkite rankomis. Įpilkite grietinės, toliau minkykite tešlą. Palikite 10 minučių pastovėti.
  3. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
  4. Iškočiokite tešlą į maždaug 0,5 cm storio blyną.
  5. Supjaustykite kvadratėliais, o tuomet – trikampiukais.
  6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite sausainius.
  7. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite cukrumi.
  8. Kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių.

Linkime gero skonio!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *