Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Išbandykite salotas „Tbilisis” – mano firminį patiekalą jau 10 metų!

Paprastai draugai puola girti šį patiekalą vos paragavę!

Sudėtis:

1 skardinė raudonųjų pupelių

200–250 g virtos jautienos

1 vidutinio dydžio raudonasis svogūnas

1 raudonoji paprika

pusė aitriojo pipiro

2-3 skiltelės česnako

50 gramų graikinių riešutų

gera sauja kalendros

malti juodieji pipirai

Padažui:

alyvuogių aliejus ir vyno acto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimo būdas:

1. Svogūną supjaustome plonais žiedeliais.

Jei svogūnai yra naminiai, t.y. sultingi ir aštrūs, tada geriau supjaustyti ir panardinti į karštą vandenį 2 minutėms. Priešingu atveju svogūnų skonis užgoš visas salotas.

2. Pašalinkite sėklas iš paprikų ir supjaustykite juostelėmis.

3. Supjaustykite mėsą kubeliais. Taip pat kruopščiai pašalinkite sėklas iš aitriojo pipiro ir smulkiai supjaustykite.

4. Česnakai gali būti supjaustyti arba išspausti.

5. Iš skardinės pupeles sudėkite į vandenį ir nuplaukite.

6. Į dubenį sudėkite svogūną, jautieną, paprikas, česnaką, smulkintą kalendrą, skrudintus ir smulkiai supjaustytus graikinius riešutus.

7. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

8. Padarykite padažą iš 4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus ir 1 šaukšto vyno acto.

9. Užpilkite padažą ant salotų. Išmaišykite.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---