Šio recepto norės visi: obuolių pyragas, kuris tirpsta burnoje – tiesiog viską sumaišykite!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Fantastiškas, sultingas ir kvapnus pyragas, puikiai tinkantis prie kavos ar arbatos.

Jį paruošti galima labai greitai, nes tereikia viską sumaišyti, įdėti į orkaitę ir viskas!

Būtinai išbandykite šį paprastą receptą, net ir pradedantysis kulinaras gali pagal jį paruošti.

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 180 ml pieno
  • 80 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 300 g pusiau rupių miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 3 obuolių
  • Žiupsnelio druskos

Apibarstymui:

  • Cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų konsistencijos.

Į šį mišinį įberkite žiupsnelį druskos.

Supilkite ištirpintą sviestą, tada pieną.

Gerai viską išmaišykite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais – įsijokite juos į mišinį.

Užminkykite vientisą tešlą.

Nulupkite obuolius ir pašalinkite sėklytes.

Supjaustykite nedideliais gabalėliais arba galite supjaustyti griežinėliais.

Įmaišykite į tešlą.

Gerai išmaišykite.

Patepkite kepimo skardą sviestu ir supilkite į ją tešlą.

Išlyginkite paviršių.

Pyragą kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Kepimo laikas – apie 30-35 minutes, tačiau vadovaukitės savo orkaite.

Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.

Galiausiai pabarstykite cukraus pudra.

Supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Linkime gero skonio!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *