Ingredientai
- kefyras – 150 ml,
 - kiaušinis – 1 vnt.,
 - druska – 1 žiupsnelis,
 - cukrus – 3 šaukštai,
 - augalinis aliejus – 70 ml,
 - kepimo milteliai – 1 šaukštelis,
 - miltai – 380–400 g,
 - pabarstymui – 3 šaukštai cukraus.
 
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kefyrą, kiaušinį, cukrų, druską ir sviestą. Tada suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi šiek tiek lipti prie rankų. Įdėkite daugiau miltų, jei reikia.
 - Palikite tešlą ant stalo 20 minučių. Tešlą padaliname į mažus rutuliukus, kiekvieną rutuliuką iškočiojame į „gyvatėlę“, o tada susukame į „sraigę“.
 - Sausainius paskirstome ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu, ant viršaus pabarstome cukraus ir kepame 180°C temperatūroje 25 minutes.
 
Skanaus!
