Patyrusios šeimininkės dažnai neapsieina be kvapnaus česnako. Jis suteikia ypatingo prieskonio mėsos patiekalams, užkandžiams, padažams ir garnyrams. Net ir patekęs į keptuvę, šis produktas prisotina aliejų nuostabiomis natomis, kurios vėliau užpildo visus ingredientus maloniu aromatu.

Galbūt jau esate girdėję, kaip reikėtų ruošti česnakus, kad jų savybės būtų kuo geresnės. Profesionalūs virėjai žino, kad norint, jog patiekalas būtų kaip įmanoma labiau išraiškingesnio skonio, geriausia yra česnakus sutarkuoti smulkia tarka, tada iš jo išsiskiria aromatingos sultys ir jaučiamas puikus skonis.

Tačiau šis procesas sudėtingas, ypač jei turite ilgus nagus, o išimti visus trintus česnakus nėra taip paprasta, kaip norėtųsi. Kad iš tarkos ištrauktumėte visą tarkuotą masę be didesnių nuostolių, galite pasinaudoti įdomiu patarimu: apvyniokite tarką maistine plėvele arba uždėkite ant jos celofaninį maišelį.

Taip apsaugosite savo manikiūrą nuo šiurkščių įbrėžimų, o svarbiausia, turėsite visą sutarkuotą česnaką ir sutaupysite laiko trintuvei plauti.

Kaip greitai nulupti česnaką

Nupjaukite kietą česnako galvutės pagrindą, tada išskirstykite visą galvutę skiltelėmis ir sudėkite į uždaromą indą. Uždenkite jį dangčiu ir 30-60 sekundžių gerai pakratykite. Ir štai! Dabar galėsite gaminti mėgstamus patiekalus be daug laiko reikalaujančio jų lupimo proceso.
Kaip atsikratyti česnakų kvapo nuo odos
Labai dažnai česnakų eteriniai aliejai įsigeria į rankų odą ir palieka nuolatinį nemalonų kvapą. Pasirodo, kad šio nepatogumo galima išvengti. Prieš pjaustydami produktą, patrinkite rankas nerūdijančio plieno daiktu po šaltu tekančiu vandeniu.

Taip pat galite naudoti senamadišką būdą: įtrinkite rankas ūkiniu muilu ir nuplaukite jas po karštu vandeniu.
Ar anksčiau žinojote apie kurią nors iš šių puikių gudrybių? Atraskite daugiau maisto gaminimo gudrybių, kad mėgstamus patiekalus gaminti būtų dar lengviau! Nepamirškite pasidalinti šiomis įdomiomis gudrybėmis su kitomis namų šeimininkėmis!