Šeštadienis, 21 birželio, 2025

Naujausi

Kokių daiktų neturėtų būti jūsų virtuvėje?

Ar kada susimąstėte, kad tinkamai sutvarkius namus jūsų gyvenimas gali pasikeisti į gerąją pusę? Marie Kondo metodai tikrai gali padėti tą padaryti – tereikia vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis.

Tikrai nebūtina kasdien kruopščiai valyti namus, tačiau turite nusiteikti, kad reikės veikti ryžtingai.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Virtuvėje esančius maisto produktus vertėtų rūšiuoti ne pagal dabartinę jų laikymo vietą, bet pagal jų kategoriją. Pavyzdžiui, ilgai negendantys maisto produktai: makaronai, konservuotos daržovės, miltai, prieskoniai, arbata, kava turėtų būti laikomi vienoje vietoje.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Patikrinkite maisto produktų galiojimo datas, ir išmeskite viską, kas jau netinkama vartoti, ar ko dėl tam tikrų priežasčių nebeplanuojate valgyti.

Birius produktus supilkite į tam skirtus indelius ir pažymėkite galiojimo datą. Tokiu būdu bus pašalinamas informacinis triukšmas.

Maisto produktus geriausia laikyti vertikaliai – net ir šaldytuve. Tai padės paprasčiau palaikyti tvarką.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Nuo senų laikų yra įprasta namuose turėti daugybę indų, tad nieko keisto, kad daugumos jų mes niekada nenaudojame. Pagalvokite, kurie iš virtuvėje esančių indų jums tikrai reikalingi, ir kurių nepasigestumėte, jei jų čia nebeliktų.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Viena svarbiausių Marie Kogdo taisyklių yra atsikratyti visko, kas nereikalinga. Galite be jokio gailesčio išmesti įtrūkusias lėkštes, įskilusius puodelius ar tuos indus, kurie jūsų virtuvėje metų metus atlieka tik dulkių kaupimo funkciją.

Taip pat vertėtų peržiūrėti ir savo puodų bei keptuvių „kolekciją“. Šiuos daiktus taip pat vertėtų laikyti kartu ir atsikratyti tų, kurie jums nėra reikalingi.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Indus geriau laikyti kategorijomis. Jei tos pačios formos indus laikysite sudėtus vienas į kitą, tai tikrai padės sutaupyti vietos. Gali būti naudinga įsirengti papildomas vielines lentynėles, kurios padės išnaudoti visą spintelių lentynų aukštį.

Jei norite išsaugoti teigiamą energiją, puodus ir keptuves kartas nuo karto įtrinkite sausa druska ir nuplaukite tekančiu vandeniu.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Mūsų protėviai ąsočius, stiklainius ir ketaus puodus džiovindavo lauke. Tai turėjo gilią prasmę: UV saulės spinduliai ne tik pasižymi antibakteriniu poveikiu, bet taip pat gali pritraukti teigiamą energiją.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Tvarkydami virtuvę išdėliokite daiktus taip, kaip jums patinka. Nors visuomet norisi palaikyti tvarką, tačiau taip pat ne ką mažiau svarbu sukurti tokią erdvę, kurioje galėtumėte su malonumu gaminti maistą.

View this post on Instagram

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Be jokio gailesčio atsisveikinkite su tais dalykais, kurie sukelia neigiamus prisiminimus ir nemalonias emocijas. Daiktais apkrauta erdvė išblaško ir  atitraukia dėmesį nuo to, kas gyvenime iš tiesų svarbu. Kai tik atsikratysite daiktų pertekliaus, netrukus pajusite, kad tapote kur kas energingesni!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šeštadienio šmaikštūs žvaigždės (birželio 21 d.): Panirkite į paslaptis ir šeimos linksmybes – kas šiandien dangaus albumo puslapiuose svarstyklių ir jaučių ženklams?

Koks jūsų kitas mėgstamiausias hobis? Atraskite šiandienos populiariausius interesus, kurie laukia jūsų tyrinėjimų! 📌🔍 Nuo kūrybinių menų iki naujausių technologijų DIY projektų, jūsų kitas...

Šis neįprastas konservavimo būdas braškes išlaiko šviežias ištisus metus!

Braškių sezonas jau prasidėjo. Tikėtina, kad jums kyla klausimų, kaip konservuoti šias uogas, kad jomis būtų galima mėgautis ištisus metus. Viskas yra gana paprasta....
---