Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Bandelės su mėsos įdaru: jų skonis niekam neprilygsta!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 1 stiklinės pieno
  • 1 valg. š. sausų mielių
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 80 g margarino
  • 4 stiklinių miltų

Įdarui:

  • 2 svogūnų
  • 200 g mėsos
  • 2-3 bulvių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių (pagal skonį)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?
  1. Į šiltą vandenį suberkite mieles, įberkite žiupsnelį cukraus, išmaišykite ir palikite pastovėti, kol mielės pakils.
  2. Į šiltą pieną įdėkite margarino, išmaišykite. Į dubenį suberkite miltus, druską ir cukrų, užpilkite pienu ir margarinu. Įmuškite kiaušinius (vieną trynį pasilikite bandelių aptepimui). Užminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir 1,5 valandos palikite pastovėti, kol tešla pakils.
  3. Paruoškite įdarą. Sumaišykite smulkiai supjaustytą mėsą, svogūnus, bulves, druską, maltus juoduosius pipirus ir kitus prieskonius.
  4. Tešlą padalinkite dalimis, iškočiokite, įdėkite įdarą ir užspauskite kraštus. 20 minučių palaukite, kol tešla šiek tiek pakils. Aptepkite kiaušinio tryniu.
  5. Kepkite  200°C temperatūroje 30 min.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---