Šeštadienis, 7 birželio, 2025

Naujausi

Į kurią folijos pusę vynioti kepamus gaminius?

Kepimo folija – tiesiog nepamainomas dalykas, kuris leidžia iškepti mėsą, daržoves, žuvį ar kitus maisto produktus, o svarbiausia yra tai, kad po maisto gaminimo netenka plauti daugybės indų. Vis dėlto, labai svarbu pasirūpinti, kad kepimui skirta folija būtų kokybiška. Geriausia rinktis pakankamai storą foliją, nes kepdami maistą galėsite nesijaudinti, kad folija gali plyšti ar deformuotis. Jei namuose turite tik plonos folijos, tai tikrai nereiškia, kad jums nepavyks pagaminti mėgstamų patiekalų, – paprasčiausiai foliją reikės vynioti keliais sluoksniais.

Maisto sąlytis su oru

Kepant mėsą ir žuvį folijoje svarbu pasirūpinti, kad nebūtų sąlyčio su oru, todėl būtina sutvirtinti folijos kraštus.

Ką daryti, jei norite, kad maisto produktai gražiai apskrustų?

Pirmiausia maisto produktus kepkite folijoje, o likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite viršutinę folijos dalį. Kepdami visada stebėkite, ar maisto produktai neskrunda pernelyg greitai, – kartais gali pakakti ir vos poros minučių.

Matinė ir blizgi folijos  pusė?

Viena folijos pusė yra blizgi, o kita – matinė. Tikėtina, kad jums ne kartą kilo klausimas, į kurią pusę vertėtų vynioti maisto produktus. Blizgi folijos pusė geriau išskiria šilumą ir mažiau prilimpa prie maisto produktų, todėl matinė folijos pusė turėtų likti išorėje.

Tinkama kepimo temperatūra

Kepimo temperatūra priklauso nuo to, ar maisto produktus kepsite orkaitėje, ar ant atviros ugnies. Jei naudosite orkaitę, kiauliena turi būti kepama 170 laipsnių temperatūroje, paukštiena – 160 laipsnių, o žuvis – 145 laipsnių temperatūroje. Jei maisto produktus kepsite ant atviros ugnies, juos dėkite ant grotelių, kai anglys šiek tiek atvės. Svarbu, kad patiekalas būtų lėtai kepamas dūmuose, o ne liepsnoje.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---