Visi mėgstame skaniai pavalgyti, tačiau nedaugelis džiaugiasi po vakarienės likusiomis lėkščių ir keptuvių krūvomis. Indų plovimas yra neišvengiama mūsų kasdienybės dalis. Bet tai paprastas procesas, kurį reikia atlikti protingai! Klaidas plaunat indus padaro net ir labiausiai patyrusios šeimininkės! Kai kurios iš šių klaidų yra tik laiko ir vandens švaistymas, o kitos gali sukelti ligas ir kitas nemalonias pasekmes. Papasakosime jums eksperto patarimus, kaip tinkamai išplauti indus. Dabar juos plauti bus gerokai lengviau, bei apsaugosite save ir savo artimuosius!

Dažnai keiskite kempinę ir naudokite daugiau nei vieną
Virtuvės kempinė yra puiki terpė pavojingoms bakterijoms veistis. Maisto likučiai ir nuolat drėgna aplinka yra puiki vieta joms kauptis. Vos per savaitę ant kempinės susikaupia daugiau kaip 2 mlrd. bakterijų, iš kurių daugelis gali būti mirtinos. Norėdami apsaugoti save ir savo artimuosius, reguliariai keiskite indų plovimo reikmenis.

Skirtingiems paviršiams valyti naudokite skirtingas kempinėles. Be to, reguliariai skalaukite jas verdančiu vandeniu ir leiskite joms išdžiūti bei išsivėdinti. Keiskite jas ne rečiau kaip kas dvi savaites.

Nesudėkite nešvarių indų į krūvą
Taip sutepsite ne vieną, o abi puses. Dėl to ne tik pailgės indų plovimo laikas, bet ir išeikvosite daug ploviklio ir vandens.

Nušluostykite indus, kad būtų tikrai sausi
Prieš dėdami į spintelę, būtinai išdžiovinkite indus. Drėgna aplinka yra palanki bakterijų dauginimuisi. O ant metalinių indų esantis skystis gali paskatinti rūdžių atsiradimą.

Dezinfekuokite stalo įrankius
Nereikia kiekvienos šakutės įtrinti alkoholiu. Visus stalo įrankius užtenka 10 minučių pavirinti. Kam mums reikalingos bakterijos, kuriomis galima lengvai atsikratyti?

Laikykitės paprastų taisyklių, kurios turėtų tapti jūsų kasdienio gyvenimo dalimi. Ne veltui sakoma: rūpestingą žmogų ir Dievas saugo. Jei nesirūpiname savo sveikata, rizikuojame prarasti tai, kas brangiausia. Ar ir jūs žinote kokių nors indų plovimo gudrybių?