Jokios chemijos: paprastas naminių braškių sulčių receptas!

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Šis gaivus gėrimas puikiai atgaivina karštą vasaros dieną, o jo galiojimo trukmė siekia net 12 mėnesių.

Pirmas receptas

1 l gėrimo reikės:

  • 250 g braškių
  • 80 g cukraus
  • Vandens

Kaip gaminti?

Nuplaukite braškes ir nuimkite stiebelius.

Suberkite į stiklainį.

Suberkite cukrų.

Užpilkite verdančiu vandeniu.

Sandariai užsukite dangtelį.

Uždenkite rankšluosčiu ir antklode.

Leiskite atvėsti 20-24 valandas.

Vėsioje vietoje sultis galima laikyti metus.

Antras receptas

250 g braškių turėtų tekti maždaug 80 g cukraus.

Suberkite braškes į dubenį.

Užpilkite vandeniu.

Nuimkite braškių stiebelius ir sudėkite braškes į atskirą dubenį. Didesnes braškes perpjaukite pusiau.

Braškes pabarstykite cukrumi. Maždaug trečdalį cukraus palikite vėlesniam laikui.

Palikite braškes pastovėti maždaug 3 valandas, kartas nuo karto pamaišykite.

Suberkite braškes į stiklainį (supilkite ir jų išleistas sultis).

Suberkite likusį cukrų.

Užsukite stiklainio dangtelį.

Sėkmės!

Pamokėlė vaizdo įraše:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *