Viena mama pasidalino puikia gudrybe, kaip šaldytuve išlaikyti šviežias braškes net kelias savaites!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Išbandykite šį triuką kitą kartą pirkdami braškes ir nustebsite, kaip puikiai jis veikia. Jums reikia acto, geriamojo vandens buteliuose, dubens, popierinių rankšluosčių ir salotų džiovyklės.

Vasarą nėra nieko geriau už dubenį šviežių, sultingų braškių. Deja, kartais atrodo, kad braškės greitai sugenda dar nespėjus jų suvalgyti! Niekas nemėgsta supelijusių ir ištižusių uogų. Tačiau viena mama atskleidė paprastą triuką, kuris padeda išlaikyti braškes šviežias ir skanias kelias savaites po to, kai nusipirkote jas iš prekybos centro: tai acto vonia!

Pirmiausia dideliame dubenyje sumaišykite penkias dalis vandens ir vieną dalį baltojo acto. Sudėkite braškes į mišinį ir palikite nuo dviejų iki penkių minučių. Kol jos mirksta, salotų džiovyklę išklokite popieriniais rankšluosčiais, kad pasiruoštumėte kitam veiksmui.

Išmirkytas uogas sudėkite į salotų džiovyklę. Galiausiai leiskite uogoms išdžiūti ir tik tada dėkite atgal į šaldytuvą.

Ši gudrybė veiksminga, nes actas sunaikina ant braškių esančias sporas, kurios lemia greitą braškių senėjimą. Specialistai taip pat teigia, kad norint, jog uogos ilgai išsilaikytų, patartina nupjauti jų kotelius, kai jie pradeda gesti ir išmesti, kad nesugadintų visos uogos.

Naudodami šią paprastą gudrybę daugiau niekada nebesijaudinsite, kad braškės taip greit sugenda!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *