Ketvirtadienis, 26 birželio, 2025

Naujausi

Sūdyti lašiniai stiklainyje: vos po poros dienų patiekite ant stalo

Šoninės sūdymo procesas paprastai negali būti vadinamas greitu, tačiau jei pakeisite receptą ir viską darysite stiklainyje, tada po 2 dienų galėsite pamaloninti save pačiu subtiliausiu užkandžiu.

Sūdymui naudojame 2 kilogramus kiaulienos šoninės arba papilvės. Būtinai imkite mėsą, kurioje daugiau nei 50 procentų riebalų. Turi atrodyti panašiai kaip aukščiau esančioje nuotraukoje.

Mėsą supjaustome skersai pluoštų į vidutinio dydžio gabalėlius, kurie gali lengvai tilpti į pasirinktą stiklainį.

Metas paruošti marinatą. Jam reikia:

  • 1 litro vandens
  • 150 gramų druskos
  • 8–10 lauro lapų
  • Juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių

Padedame ant ugnies, paverdame 2–3 minutes, ir marinatas yra paruoštas.

Paruoštą sūrymą padedame atvėsti ir ruošiame mėsą. Į švarų stiklainį paskirstykite mėsą, sumaišytą su smulkintu česnaku.

Kai stiklainis bus pilnas, užpildykite turinį atvėsusiu sūrymu, uždarykite ir užsukite dangtį.

Padėkite į šaltą vietą 2 dienoms.

Nepaisant to, kad praėjo labai mažai laiko, mūsų šoninė pasidaro stebėtinai švelni ir sultinga.

Vaizdo įrašas:

Paruoštą šoninę galima laikyti šaldytuve ilgą laiką. Bet kadangi gaminimas greitas, lengviau greitai suvalgyti ir pasigaminti naują, šviežią porciją! Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Merkurijus Liūto ženkle – kokių pokyčių laukti?

Birželio 26 dieną Merkurijus įžengia į Liūto ženklą, ir šis astrologinis įvykis atneš aiškumo, svarbių sprendimų bei netikėtų proveržių. Tai metas, kai mūsų mintys...

5 universalūs padažai, kurie turėtų būti kiekvieno šaldytuve

Kasdienės mitybos paįvairinimas dažnai prasideda nuo paprastų sprendimų – vienas jų yra universalūs padažai. Vos keli tinkamai parinkti padažai gali paversti paprastą patiekalą į...

---