Naminės pomidorų sultys, kurias paruošite be sulčiaspaudės

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Naminės pomidorų sultys yra daug sveikesnės nei pirktos parduotuvėje, todėl siūlome išbandyti šį paprastą receptą ir apsirūpinti sulčių atsargomis.

Jums reikės:

  • 3 kg pomidorų
  • 1 valg. š. druskos (nebūtina)
  • 5 gvazdikėlių

Kaip gaminti?

  1. Rinkitės prinokusius, sultingus pomidorus. Iš 3 kg pomidorų gausite maždaug pusę litro sulčių.
  2. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, nuimkite kotelius ir sumalkite mėsmale.
  3. Gautą masę supilkite į puodą ir pastatykite ant ugnies.
  4. Mišinį užvirinkite ir virkite 10 minučių.
  5. Pertrinkite per sietelį. Vėl pastatykite ant ugnies, įberkite druskos ir gvazdikėlių.
  6. Putų perteklių pašalinkite kiaurasamčiu. Virkite 15-20 minučių.
  7. Supilkite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojom. Palikite pastovėti, kol sultys visiškai atvės.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *