Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Ypač skanu, kaip restorane: su šiuo marinatu bet kokia mėsa taps minkšta ir skani

Tai puiki greitos vakarienės idėja – sultinga ir švelni vištienos filė su skaniu glajumi. Mėsa skani ir nepaprastai aromatinga!

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 4 vienetai
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Sviestas – 60 g
  • Česnakas – 4-5 skiltelės
  • Sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas
  • Balzaminis actas – 1,5 valgomojo šaukšto
  • Medus – 90 g

Papuošimui:

  • Žali svogūnų laiškai
  • Sezamas

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Vienoje krūtinėlės pusėje padarykite įpjovas.

Druska ir pipirais pabarstykite abi puses.

Vištieną iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Susmulkinkite česnaką.

Keptuvėje ištirpinkite 40 g sviesto ir sudėkite vištienos gabalėlius. Vištieną kepkite ant vidutinio karštumo ugnies iš abiejų pusių, kol ji taps auksinės spalvos (po pora minučių iš kiekvienos pusės).

Tada į vidurį įdėkite 20 g sviesto, ištirpinkite jį, sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir supilkite 1 valgomąjį šaukštą sojų padažo, 1,5 valgomojo šaukšto balzaminio acto ir 90 g medaus.

Sumaišykite marinatą ir sudėkite vištieną taip, kad ji keptuvėje būtų nesuspausta.

Kepkite vištieną dar minutę, tada apverskite ir dar minutę apkepkite iš kitos pusės. Glazūruota vištienos filė paruošta! Sudėkite mėsą į lėkštę ir silikoniniu šepetėliu aptepkite vištieną marinatu iš keptuvės.

Viršų pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir skrudintomis sezamo sėklomis.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---