Ką dėti į makaronus, kad jie nesuliptų, ir išliks birūs net ir šalti

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Makaronus gali išvirti net valgyti nemokantis daryti vaikas. Atrodo, kad šis paprastas patiekalas neturi jokių paslapčių. Tereikia užvirinti vandenį, pasūdyti jį ir į puodą sudėti spagečius arba kriauklyčių formos makaronus. Tačiau labai dažnai tokiu būdu lėkštėje susidaro tiršta makaronų masė, kurią galima susmulkinti tik su peiliu.

Norint paruošti tikrai skanų garnyrą, kuriame kiekvieną makaroną galima lengvai atskirti vieną nuo kito, reikia žinoti šiek tiek nesudėtingų gudrybių.

Kai makaronus išverčiate į sietelį, kad vanduo nutekėtų, užpilkite porą šaukštų augalinio aliejaus.

Spagečius išmaišykite pačiame sietelyje, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų riebalais. Tokie makaronai nesulips net ir atvėsę. Jei neturite augalinio aliejaus, jį galite pakeisti sviestu. Kai nusausinsite makaronus, sudėkite juos atgal į puodą, įdėkite gabalėlį sviesto ir ant mažos ugnies maišydami kaitinkite, kol sviestas ištirps.

Tada išjunkite viryklę ir palikite makaronus 5-6 minutes po uždengtu dangčiu, tada dar kartą gerai išmaišykite.

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *