Vasara – konservavimo metas. Visi nori žiemai išsaugoti traškius agurkus, kvapnias uogienes ir sveikatai naudingas sultis. Tačiau kartais visos pastangos gali nueiti perniek – dėl netinkamų laikymo sąlygų agurkus gali tekti išmesti.
Kad produktai nebūtų laikomi netinkamose vietose, vadovaukitės šiais patarimais.
- Prieš sustatydami paruoštus stiklainius į tolimą saugojimo vietą, stebėkite juos 2-4 savaites.
Jei per tą laiką pastebėsite, kad stiklainyje yra drumstų nuosėdų ir oro burbuliukai kyla į paviršių arba susidaro putos, turėsite išmesti tokius produktus.
Atminkite: teisingai paruoštos sultys, kompotai ir marinatai po kelių dienų tampa skaidrūs.
Lengvas putojimas priimtinas tik iš slyvų pagamintiems konservams. Po kelių dienų tai taip pat pranyks be pėdsakų.
- Konservuotų vaisių ir daržovių stiklainiai neturėtų būti laikomi šviesoje. Konservuotus vaisius ir daržoves ilgai veikiant saulės spinduliams, tai turi neigiamos įtakos jų spalvai ir skoniui.
- Taip pat nelaikykite produktų arti šildytuvų. Aukšta temperatūra pablogina produktų skonį.