Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Bulvių vyniotinis su grybais ir žolelėmis pagal vokišką receptą

Nuostabus rezultatas!

Ingredientai:

didelės bulvės – 6 vnt.;
kiaušiniai – 3 vnt.;
grybai – 400 g;
miltai – 3 valgomieji šaukštai;
svogūnas – 1 vnt.;
žalumynai – didelis ryšulėlis;
druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį;
varškės sūris – 200 g.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:
  1. Nuskustas bulves sutarkuojame su stambia trintuve, pasūdome, išmaišome ir paliekame 5 min., tada nuspaudžiame sultis.
  2. Į bulvių masę sudedame trynius ir miltus.
  3. Baltymus išplakame mikseriu iki purumo bei standumo ir sudedame į bulves, švelniai išmaišome.
  4. Beriame druskos ir pipirų pagal skonį.
  5. Bulvių masę paskirstome ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ir pateptos augaliniu aliejumi.
  6. Kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
  7. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kepkite sausoje keptuvėje kol išgaruos skystis, tada suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir viską pakepinkite, kol suminkštės. Įberkite druskos pagal skonį.
  8. Bulvių pyragą atvėsiname, tada užtepame varškės sūriu, tolygiai paskirstome grybus ir pabarstome smulkintomis žolelėmis.
  9. Pyragą susukame į tvirtą vyniotinį ir leidžiame pastovėti apie 1 val.

Supjaustome vyniotinį porcijomis ir patiekiame, jei norime, pabarstome smulkiai pjaustytais česnakais ir žolelėmis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Po birželio Braškinės pilnaties 4 Zodiako ženklų laukia lemtingas proveržis

Birželio pilnatis 2025-aisiais atneš stiprų energetinį virsmą – tai metas, kai senos emocijos pasiekia savo piką, o vidinės įžvalgos tampa ypač aiškios. Kai kuriems...

Savaitės Geras Ženklas (2025-25 Savaitė): Šis Netikėtas Rytinis Ritualas Gali Uždegti Sėkmės ir Kūrybiškumo Kibirkštį!

Ar smalsu apie šios savaitės gerą energiją? 🌞 Jūsų savaitinis sėkmės dozas pasiruošęs atskleisti puikias naujienas. Ištirkite šios savaitės pranešimą ir paverskite kiekvieną akimirką...
---