Antradienis, 17 birželio, 2025

Naujausi

Žiedinių kopūstų užkepėlė su įvairiausiais priedais ir kreminiu parmezano padažu

Tai iš tiesų labai skanu!

Sudedamosios dalys:

  • Žiediniai kopūstai – 1 didelė galva
  • Šampinjonai – 250 g
  • Rūkyta šoninė – 300 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Parmezano sūris – 70 g
  • 22 % grietinėlė – 1 stiklinė
  • Paprikos prieskoniai – 1 šaukštelis
  • Čili prieskoniai – 1/2 šaukštelio
  • Provanso žolelės – 1 šaukštelis
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • Džiūvėsėliai – 2 valgomieji šaukštai

Paruošimo eiga:

  1. Suskirstykite žiedinio kopūsto kekę į mažesnius žiedynus ir 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Supjaustykite rūkytą šoninę plonomis juostelėmis ir kepkite sausoje keptuvėje apie 5 minutes, kol gražiai apskrus.
  3. Grybus supjaustykite stambesniais gabalėliais.
  4. Parmezano sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  5. Kiaušinius ir grietinėlę sumaišykite su paprikos ir čili prieskoniais, juodaisiais pipirais ir druska. Sudėkite tarkuotą parmezano sūrį ir provanso žoleles.
  6. Įmaišykite į šį mišinį žiedinius kopūstus bei grybus ir sudėkite viską į kepimo skardą. Ant viršaus paskleiskite keptą šoninę, užpilkite padažą ir apibarstykite džiūvėsėliais. Apšlakstykite šoninės sultimis iš keptuvės arba alyvuogių aliejumi.
  7. Kepkite 200° C temperatūroje 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Antradienio horoskopas (birželio 17 d.): Nekantriai laukiančių netikėtų meilės ir finansinių galimybių keliose zodiako ženkluose!

Atraskite šiandienos perspektyvas savo zodiako ženklui.✨ Gaukite tikslias įžvalgas apie meilę ❤️, karjerą ir pinigus 💼💰, ir sveikatą 🍃. Perskaitykite savo horoskopą ir...

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...
---