Penktadienis, 1 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Aguonų keksas – ne tik gražus, bet ir labai skanus!

Trapus ir saldus!

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 260 g
  • Pienas – 150 ml
  • Cukrus – 120 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Sviestas – 100 g
  • Aguonos – 3 šaukštai
  • Vienos citrinos sultys
  • Vienos citrinos žievelė
  • Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai
  • Druska – 1 žiupsnelis

Paruošimo eiga:

  1. Kiaušinius, cukrų ir sviestą išplakite elektriniu maišytuvu. Supilkite pieną ir vėl plakite didžiausiu galimu greičiu.
  2. Supilkite citrinos sultis ir dalimis suberkite persijotus miltus bei kepimo miltelius.
  3. Plakite iki vientisos masės.
  4. Tada suberkite aguonas ir išmaišykite su šaukštu.
  5. Tešlą sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.
  6. Paruoštą aguonų keksą pabarstykite cukraus pudra.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklų suderinamumas: su kuo verta kurti ilgalaikius santykius?

Astrologija gali būti ne tik pramoga, bet ir naudingas įrankis geriau suprasti save bei kitus. Viena iš populiariausių astrologinių temų – zodiako ženklų suderinamumas,...

Kaip išeiti iš vidinio sąstingio: 8 veiksmingi būdai susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą

Jaučiatės tarsi įstrigę – lyg gyvenimas nesugriuvo, bet ir nedžiugina? Tai gali būti vidinio sąstingio būsena. Ji dažnai apibūdinama kaip „pilkas laikotarpis“, kai viskas...

---