Bulvių užkepėlė su sūrio plutele – sotus ir skanus garnyras

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Paprastas ir skanus patiekalas pagal šį receptą.

Sudedamosios dalys:

  • Bulvės – 1 kg
  • Grietinė – 250 g
  • Sūris – 200 g
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Druska, pipirai – pagal skonį

Paruošimo eiga:

  1. Bulves virkite, kol suminkštės, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite augaliniame aliejuje, kol taps skaidrus.
  3. Į riebalais pateptą kepimo indą sudėkite svieste pertrintas virtas bulves ir po to sluoksniuokite kepintus svogūnus. Apšlakstykite grietine ir pakartokite sluoksniavimus tokia pat tvarka. Jei norite, pridėkite keptų grybų arba maltos mėsos.
  4. Visus sluoksnius pasūdykite ir pabarstykite pipirais, o ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.
  5. Kepkite 180°C temperatūroje 30-35 minutes, kol patiekalas visiškai iškeps.

Gero apetito!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *