Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Neįtikėtinai skanūs sausainukai su džemu per kelias minutes

Vieno paragauti tikrai neužteks!

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 250 g
  • Šaltas sviestas – 220 g
  • Riebi grietinė – 100 g
  • Tryniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas be kauburėlio
  • Druska – 1 žiupsnelis
  • Tiršta uogienė ar džemas (abrikosų, serbentų ar kitoks)

Paruošimo eiga:

  1. Sukapokite šaltą sviestą su miltais į trupinius.
  2. Sumaišykite grietinę, kiaušinių trynius, cukrų ir druską, po to gautą masę supilkite į miltų ir sviesto mišinį ir išminkykite ne per daug minkštą tešlą.
  3. Tešlą iškočiokite į rutulį ir įdėkite į maišelį. Padėkite gautą tešlą į šaldytuvą 1 valandai, o geriausia – per visą naktį.
  4. Atšaldytą tešlą padalinkite į 2 dalis. Vieną dalį vėl įdėkite į šaldytuvą, o kitą iškočiokite plonu, maždaug 5 mm storio sluoksniu ir pabarstykite miltais.
  5. Aštriu peiliu supjaustykite 6×6 cm dydžio kvadratėliais.
  6. Ant kiekvieno kvadratėlio uždėkite po pusę šaukštelio įdaro. Suvyniokite į ritinuką.
  7. Kepkite 180°C temperatūroje 10-12 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Mėgaukitės su gardžiu arbatos gėrimu!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---