Greitai paruošiama aviečių uogienė, kurioje bus išsaugomos naudingos medžiagos

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Jei norite, kad aviečių uogienė būtų paruošiama pakankamai greitai, ir joje būtų išsaugomas kuo didesnis vitaminų ir kitų naudingų medžiagų kiekis, tiesiog privalote išbandyti šį receptą.

Jums reikės:

  • 7 stiklinių aviečių
  • 3 stiklinių vandens
  • 9 stiklinių cukraus

Kaip gaminti?

Pirmiausia reikia išrūšiuoti avietes. Tinka tik prinokusios sveikos uogos.

Nuplaukite avietes. Į puodą įpilkite vandens, suberkite uogas ir užvirinkite. Kai vanduo bus užviręs, suberkite 3 stiklines cukraus.

Maišydami užvirinkite. Avietes pavirkite tris minutes ir suberkite likusį cukrų. Virkite dar tris minutes ant silpnos ugnies.

Supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Palikite atvėsti ir užsukite dangtelius.

Paruoštą uogienę laikykite rūsyje.

Šis receptas gali būti pritaikomas ruošiant ir kitų uogų uogienę ar obuolienę.

Pamokėlė vaizdo įraše:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *