Trečiadienis, 14 gegužės, 2025

Naujausi

Kokių maisto produktų negalima laikyti šaldytuve?

Šviežių vaisių ir daržovių sezonu rūpintis sveika ir subalansuota mityba tikrai nėra sudėtinga. Šviežios daržovės gali tapti įvairių patiekalų sudėtine dalimi, o vaisiai – desertu. Žinoma, kasdien geriausia įsigyti šviežių vaisių ir daržovių, tačiau tai atima tikrai nemažai laiko. Dauguma mūsų yra pratę vaisius ir daržoves laikyti šaldytuve, tačiau svarbu žinoti, kad žema oro temperatūra yra tinkama tikrai ne visiems produktams. Šį kartą pakalbėsime apie tai, kokių produktų nereikėtų laikyti šaldytuve.

Pomidorai

Pomidorai yra viena populiariausių daržovių. Pomidorai mėgsta šilumą ir netoleruoja žemos temperatūros, todėl jų nereikėtų laikyti šaldytuve. Geriausia juos laikyti kambario temperatūroje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių, nes tik tuomet jie išsaugos nuostabų skonį ir aromatą.

Švieži žalumynai

Dar visai neseniai maniau, kad šviežios žolelės turi būti laikomos šaldytuve. Vis dėlto, aš smarkiai klydau. Pasirodo, kad bazilikai, petražolės ir kalendra turi būti laikomi kaip skintos gėlės. Švieži žalumynai turi būti merkiami į vandenį, kurį būtina kasdien pakeisti šviežiu. Švieži žalumynai geriausiai jaučiasi kambario temperatūroje, kur jų nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai. Taip laikomi žalumynai išliks švieži ilgiau nei savaitę.

Bulvės

Nors bulvės mėgsta vėsią temperatūrą, tačiau tuomet, jei bulvės bus laikomos šaldytuve, gali pasikeisti jų skonis ir tekstūra. Bulves geriausia sudėti į popierinį maišelį ir laikyti tamsioje vėsioje vietoje.

Svogūnai

Svogūnai mėgsta sausą orą, todėl šaldytuvas jiems tikrai nėra pati tinkamiausia vieta. Svogūnus geriausia laikyti sausoje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.

Jei pasirūpinsite tinkamu daržovių ir vaisių laikymu, bus išsaugomas didžiausias vitaminų ir kitų svarbių maistinių medžiagų kiekis. Maža to, tinkamai laikomų maisto produktų galiojimo trukmė bus gerokai ilgesnė.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---