Kai kurie žmonės mano, kad kepimas nėra pats paprasčiausias maisto gaminimo būdas, nes norint iškepti skanų patiekalą, reikia gerokai pasistengti. Dar sunkiau išgauti tobulą skonio ir apetitą žadinančios traškios plutelės pusiausvyrą. Daugelis namų šeimininkių mėgsta gaminti maistą su sviestu. Tačiau šiam ingredientui reikia tinkamo naudojimo būdo ir trijų gudrybių! Problema ta, kad dėl žemos sviesto degimo temperatūros atsiranda daug dūmų, kurie gali sugadinti patiekalą ir sužlugdyti visas maisto gamintojų pastangas.
Sviestas
Paprasčiausias būdas patiekalui suteikti kreminio skonio – naudoti dviejų rūšių riebalus. Pagrindiniam kepimui naudojamas augalinis aliejus, įdedant tik vieną kubelį sviesto.
Greitasis kepimas
Norint greitai ką nors iškepti, drąsiai galima naudoti sviestą. Tuomet jis nesudegs. Sviestas tinka kiaušinienei gaminti ir mėsai iš anksto apkepti, kad ji įgautų maloniai traškią plutelę.
Lydytas sviestas
Indiškoje virtuvėje plačiai naudojamas lydyto sviesto variantas (Ghee sviestas). Tokio išgryninto sviesto privalumas tame, kad jis išlaiko kreminį skonį, tačiau kepant nebūna dūmų ir patiekalas nesudega.