Sekmadienis, 11 gegužės, 2025

Naujausi

Nuostabus bruknių padažas: tiks prie mėsos ir kaip desertas

Jums reikės:

  • 500 g bruknių
  • 150 g cukraus
  • 250 ml vandens
  • 2 šaukštelių malto cinamono
  • 100 ml sauso balto vyno
  • 15 g bulvių krakmolo

Paruošimas:

  1. Bruknes sudėkite į puodą, užpilkite 200 ml vandens ir užvirkite. Tuomet suberkite cukrų ir cinamoną, virkite apie 3 minutes.
  2. Viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės, supilkite vyną ir dar šiek tiek pakaitinkite. Tuomet įpilkite dar 50 ml vandens ir sudėkite krakmolą, viską gerai išmaišykite, užvirinkite ir nedelsiant nukelkite nuo ugnies.
  3. Patiekti šį padažą galite su bet kokia mėsa, dribsniais ar varške.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Nedarykite to prieš miegą, jei norite turėti gražius ir prižiūrėtus plaukus

Daugelis svajoja pabusti su gražiais ir sveikai atrodančiais plaukais, net neįtardami, kad vakaro įpročiai gali tam trukdyti. Kai kurie veiksmai prieš miegą gali rimtai...

Tradiciniai šaltibarščiai: rožinė vasaros gaiva

Kai saulė kaitina vis stipriau, o noras valgyti sunkius patiekalus blėsta, pats laikas prisiminti vieną populiariausių ir gaiviausių lietuviškų sriubų – šaltibarščius. Šaltibarščiai visada...
---