Trečiadienis, 6 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Apelsinų žievelė: kaip paruošti reikiamą ingredientą skaniems kepiniams

Citrusinių vaisių žievelė suteikia kiekvienam patiekalui nepakartojamą aromatą ir nuostabų skonį. Jai paruošti nereikia daug pastangų: užtenka smulkia tarka nutarkuoti nuo apelsino žievelę.

Beje, po to vaisius geriau suvalgyti iš karto – be žievelės jie greitai išdžius ir taps neskanūs. Tačiau ką daryti su žievele, kurios pasirodė gana daug, nes vidutiniškai pyragui ar keksiukams pagaminti reikia tik 1–2 šaukštelių šio ingrediento?

Atsakymas paprastas: pasidėkite žievelę ir naudokite kitą kartą. Norėdami pagaminti tokį prieskonį, sumaišykite apelsinų žievelę ir cukrų santykiu 1:2. Patogiausia išmatuoti reikiamą ingredientų kiekį šaukštu, šaukšteliu ar stikliuku.

Užpildykite stiklainį su dangteliu ir laikykite šaldytuve. Atkreipkite dėmesį: kadangi tokioje žievelėje jau yra cukraus, šio ingrediento kiekį kepiniuose geriau šiek tiek sumažinti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Dėl kurių Zodiako ženklų vyrų teks susidurti su pavydulystės audromis?

Jei domitės astrologija, tikriausiai žinote, kad be pagrindinių Zodiako ženklų, Merkurijaus retrogradinės fazės ar pilnaties, ši mokslas apima ir daugybę įdomių niuansų. Šiame straipsnyje...

Kaip teisingai naudoti apsaugos nuo saulės priemones ir užtikrinti tinkamą apsaugą

Naudoti apsaugą nuo saulės yra svarbus žingsnis, kad apsaugotume odą nuo kenksmingų UV spindulių. Tai ne tik padeda apsisaugoti nuo saulės nudegimų, bet ir...

---