Nemažai įprastų maisto produktų, kuriuos visi įpratę valgyti pusryčiams, yra kenksmingi, nes juose yra daug cukraus, o jis, kaip žinoma, daro neigiamą poveikį organizmui. Tai atskleidė mitybos specialistai Penny Weston ir Mark Gilbert. Britų gydytojai atkreipė dėmesį į avižinius dribsnius ir jogurtą. Pavyzdžiui, neriebiame jogurte yra daugiau cukraus nei įprastame jogurte.
Kalbant apie avižinius dribsnius, daugiausia dėmesio buvo skiriama greitai paruošiamiems maisto produktams, o ne klasikinei košės versijai.
Jei tokius produktus vartojate nuolat, turėtumėte atsižvelgti į tai, kad jie greitai padidina gliukozės kiekį, o tai tik dar labiau sukelia alkio jausmą.
Be to, gydytojai atkreipia dėmesį, kad ilgainiui cukrus gali sukelti uždegiminius procesus, paskatinti svorio augimą ir pažeisti ląsteles bei organus.
Taip pat reikėtų vengti parduotuvėje pirktų sulčių ir kokteilių, džiovintų vaisių ir kepsnių padažų.
„Galbūt manote, kad makaronų padažas stiklainyje yra sveikas, nes jame yra pomidorų ir žolelių, tačiau jame taip pat gausu cukraus“, – apie didelę cukraus žalą organizmui kalbėjo specialistai.