Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Naminis batonas – kvapnus ir skanus

Ingredientai

  • miltai – 500 g
  • sausos mielės – 1 valg. šaukštas
  • vanduo – 260 ml
  • druska – 1 šaukštelis
  • cukrus – 1 valg. šaukštas
  • sviestas – 30 g

Gaminimo eiga

Į dubenį supilkite 60 ml vandens ir ištirpinkite jame mieles. Įdėkite 2–3 valg. š. miltų. Išmaišykite ir uždenkite dubenį maistine plėvele. Leiskite tešlai kilti apie 20 minučių kambario temperatūroje.

Stiklinėje šilto vandens ištirpinkite druską ir cukrų. Supilkite į pakilusią tešlą, vėl išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir vandenį, užminkykite tešlą. Tada į tešlą supilkite minkštą sviestą ir išmaišykite.

Tešlą sudėkite į dubenį, pateptą aliejumi ir uždenkite plėvele. Palikite ant stalo, kad pakiltų 1–2 val. Žiemą galite kildinti orkaitėje, įjungę lemputę, bet neįjungę šildymo.

Tešlą padalinkite į 2 dalis.

Tada kiekvieną dalį iškočiokite ir susukite į ritinį.

Sudėkite ruošinius ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi. Leiskite ruošiniams pakilti 30–40 minučių.

Po 40 minučių ant kiekvieno ritinio padarome negilius įpjovimus, viršų patepame sviestu.

Kepame 180°C temperatūroje apie 35 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....

Mėnesio horoskopas (2025 m. gegužė): Vienas zodiako ženklas susiduria su karjeros kliūtimis, o kitas atranda netikėtas meilės galimybes.

Jaučiate kosmines vibracijas šį mėnesį? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šio mėnesio horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis...
---