Penktadienis, 9 gegužės, 2025

Naujausi

Mitybos specialistė išvardijo medžiagų apykaitą gerinančias ir nuo vėžio apsaugančias uogas

Ypatingą dėmesį reikėtų skirti sezoninėms uogoms, kurios teigiamai veikia organizmo būklę.

Mitybos specialistė Zoja Bogdanova teigia, kad rugpjūčio pirmoje pusėje vertėtų valgyti daugiau mėlynių, agrastų, aviečių ir juodųjų serbentų.

Mėlynes gali valgyti net ir tie žmonės, kurie serga cukriniu diabetu. Šios uogos teigiamai veikia medžiagų apykaitos procesus, stabilizuoja hormonų pusiausvyrą, valo organizmą ir stiprina kraujagysles.

Zoja Bogdanova taip pat patarė daugiau dėmesio skirti avietėms, kurios neretai naudojamos kaip priemonė nuo peršalimo.

„Avietės verčia mūsų organizmą aktyviau dirbti ir padeda deginti riebalus, tačiau jos taip pat didina apetitą“, – teigia mitybos specialistė.

Juodieji serbentai yra puikus vitamino C šaltinis, be to, šios uogos padeda kovoti su įvairiomis bakterijomis.

Taip pat vertėtų nepamiršti ir agrastų, kurie mažina patinimą ir neleidžia vystytis navikams.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus vasaros džiaugsmas: kaip sėti ir auginti arbūzus savo rankomis

Arbūzas – tai ne tik gaivinantis vasaros skanėstas, bet ir tikras vitaminų bei mineralų šaltinis. Nors dažnai manoma, kad arbūzus auginti sudėtinga, laikantis tam...

Tylusis žudikas: štai ką turite žinoti apie kiaušidžių vėžio simptomus

Kiaušidžių vėžys – sunkiai atpažįstama, bet viena pavojingiausių onkologinių ligų, kasmet nusinešanti šimtus tūkstančių moterų gyvybių visame pasaulyje. Ši liga neretai lieka nepastebėta iki...
---