Ketvirtadienis, 15 gegužės, 2025

Naujausi

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais

Pomidorai – tai universalios daržovės, iš kurių galima paruošti daugybę skirtingų patiekalų. Kai kuriuose restoranuose iš pomidorų netgi ruošiami desertai, pavyzdžiui, pomidorų šerbetas.

Šį kartą norime su jumis pasidalinti gana neįprastu pomidorų marinavimo būdu: tikime, kad jis taps jūsų mėgstamiausiu!

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais yra ne tik nepaprastai skanūs, bet ir labai sveiki. Aviečių lapuose gausu vitamino C, todėl tai yra puikus būdas aprūpinti organizmą šio vitamino atsargomis.

Iš nurodytų ingredientų paruošite 3 litrus marinuotų pomidorų.

Jums reikės:

  • 2 kg pomidorų
  • 3 aviečių lapų
  • 8 česnakų skiltelių
  • 2 arb. š. druskos
  • 5 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. acto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Į sterilų stiklainį sudėkite nuluptas česnako skilteles, aviečių lapelius ir nuplautus vidutinio dydžio pomidorus.

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu  ir palikite pusvalandį pastovėti. Vandenį nupilkite į puodą, suberkite druską ir cukrų, įpilkite acto. Kaitinkite, kol vanduo užvirs.

Paruoštą marinatą supilkite į stiklainį. Užsukite dangtelį, apvyniokite rankšluosčiu, apverskite stiklainį. Kai stiklainio turinys atvės, laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Pagrindinės 2025 m. pavasario-vasaros avalynės tendencijos

2025 m. pavasario-vasaros sezone avalynė tampa pagrindiniu madingų įvaizdžių akcentu. Dizaineriai renkasi ryškumą, patogumą ir išraiškingas detales – madingi kulniukai be užkulnio, metalo efekto...

Tujos jūsų sode: sodinimas, priežiūra ir veislių pasirinkimas

Tujos – populiarūs ir vertinami spygliuočiai, dažnai pasirenkami gyvatvorėms, pavieniams akcentams ar grupiniams želdynams kurti. Dėl savo nereiklumo, dekoratyvumo ir gebėjimo formuotis, jos puikiai...
---