Antradienis, 20 gegužės, 2025

Naujausi

Kokie maisto produktai gali padėti sumažinti infarkto riziką?

Širdies ir kraujagyslių ligos yra dažna mirties priežastis. Būtent todėl vertėtų labiau rūpintis savo sveikata: reguliariai lankytis pas gydytoją, mankštintis ir sveikai maitintis. Naudinga į savo mitybos racioną įtraukti tokius maisto produktus, kuriuose gausu įvairių vitaminų, kalio ir magnio.

Mitybos specialistė Tatjana Filippova išvardijo maisto produktus, kuriuos vertėtų įtraukti į reguliarų mitybos racioną. Mitybos specialistė rekomenduoja valgyti riešutus ir džiovintus vaisius, tačiau svarbu atminti, kad jie yra labai kaloringi.

Į savo mitybos racioną vertėtų įtraukti jūros gėrybes, kuriose gausu Omega-3 riebalų rūgščių ir kitų svarbių elementų. Naudinga valgyti austres, raudoną žuvį ir krevetes.

Taip pat į savo valgiaraštį vertėtų įtraukti šviežias daržoves, žalumynus ir grybus: šiuose maisto produktuose gausu vitaminų, kurie stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---