Džiovinti pomidorai bus tikras žiemos skanėstas. Kaip juos pasidaryti?

1 min. skaitymo

Džiovinti pomidorai tiks kaip skanus garnyras prie bet kokio patiekalo. Sužinokite, kaip juos pasidaryti ir mėgaukitės pomidorais visą žiemą!

Ingredientai:

  • pomidorai – 2,5 kg;
  • česnakai – 1 vnt.;
  • alyvuogių aliejus – 100 ml;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • rozmarinas – 1 arbatinis šaukštelis;
  • čiobreliai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
  • čili pipirai – pagal skonį (nebūtina dėti).

Gaminimas:

Pomidorus supjaustykite ketvirčiais ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstykite juos druska, cukrumi, rozmarinu ir čiobreliais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 1 val.

Tada sudėkite pomidorus į stiklainius, įdėkite česnakų skilteles ir pabarstykite dar žolelių. Įpilkite aliejaus, užsukite dangtelius. Rekomenduojame iš karto pasidaryti bent 7-8 stiklainius. Iš patirties galime sakyti, kad džiovinti pomidorai suvalgomi labai greitai.

Džiovinti pomidorai

Vaizdo įrašas:

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *