Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Kepti obuoliai, bet tikrai ne su varške: nuostabus ir naudingas patiekalas

Ruduo – keptų obuolių metas. Dažniausiai jie kepami su varškės įdaru, tačiau tai nėra galutinis ir skaniausias variantas.

Išsaugokite šio skanaus, sveiko ir maistingo deserto – keptų obuolių su medumi, riešutais ir razinomis, receptą.

Jums reikės:

  • 4 obuolių (geriausiai tinka antaniniai);
  • ½ stiklinės gliaudytų graikinių riešutų;
  • 2 šaukštų medaus;
  • ½ stiklinės razinų;
  • Citrinos žievelės;
  • Sviesto.

Kaip paruošti šį skanėstą?

  1. Dubenyje sumaišykite smulkintus riešutus, razinas ir medų. Įdėkite šiek tiek citrinos žievelės. Galite įberti cinamono ar kitų kvapiųjų prieskonių skoniui ir aromatui sustiprinti.
  2. Paruoškite obuolius. Nuo švarių, be kirmėlių vaisių nupjaukite viršutinę dalį (tą, kurioje buvo žiedynas). Tada išpjaukite šerdį.
  3. Galite tai padaryti paprasčiau: perpjaukite obuolius į dvi dalis ir išpjaukite sėklų dalį.
  4. Į padarytą ertmę įdėkite gabalėlį sviesto, tada pripildykite obuolį pasiruoštu įdaru ir uždenkite antrąja puse (arba nupjaukite viršų ir sudėkite į vidų, priklausomai nuo to, kaip supjaustėte obuolį).
  5. Jei taip nepadarysite, įdaras sudegs.
  6. Sudėkite obuolius į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros pagal Celsijų ir kepkite 20-25 minutes.
  7. Paruoštus obuolius apibarstykite cukraus pudra.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---