Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Rauginti kopūstai su citrina: ant stalo bus galima patiekti jau kitą dieną

Originalaus skonio rauginti kopūstai gaminami be acto. Reikalingą rūgštumą galima pasiekti pridėjus spanguolių, tačiau taip kopūstai turi būti rauginami net kelias dienas.

Bet šis receptas yra toks, pagal kurį, jei naudosite citriną, šį valgį galėsite paruošti šiek tiek anksčiau nei po 3-4 dienų.

Šiems kopūstams paruošti jums reikės:

  • Kopūstų – 800-900 g
  • Druskos – 20 g
  • Cukraus – 25 g
  • Morkų – 50 g
  • Vandens – 500 ml
  • Citrinos – 1 vnt.

Kaip pagaminti šį maistą?

  1. Užkandžiui reikia pasirinkti sultingiausią kopūstą, kurį reikia smulkiai supjaustyti. Sutarkuokite morkas tarka ir sumaišykite visas daržoves.
  2. Po to išspauskite citrinos sultis į spaudyklę, supilkite jas į dubenį su daržovėmis ir lengvai išmaišykite.
  3. Po to paruoškite marinatą. Tam šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir druską. Marinatas į kopūstus pilamas tik atvėsęs.
  4. Po viso to kopūstus išmaišykite, uždenkite ir palikite 30-35 valandoms.
  5. Tiek laiko užteks, kad kopūstai įsigertų marinato ir citrinos skonio, ir jau galėsite juos ragauti.
  6. Kopūstai bus visiškai išrūgę po 2-4 dienų. Po to juos galėsite laikyti šaldytuve arba rūsyje.
  7. Rauginti kopūstai su citrina tinka prie mėsos, bulvių košės ir net keptos žuvies.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---