Obuolienė be didesnių pastangų: išbandę šį būdą, nebegrįšite prie klasikinio virimo!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Skani obuolienė iš keptų obuolių, visiškai be maišymo!

Išbandžiau ją tik prieš metus ir nuo to laiko gaminu tik taip.

Nereikia maišyti, nereikia stovėti prie viryklės, o skonis tikrai fantastiškas!

Norint pagaminti šią obuolienę-džemą, jums reikės:

  • 2 kg obuolių
  • 0,5 kg cukraus
  • 3 šaukštų acto 8%
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 2 arbatinių šaukštelių obuolių štrudelio prieskonių
  • 4 šaukštų romo

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 200-250 laipsnių temperatūros.

Nuplautus obuolius supjaustykite ketvirčiais.

Išimkite sėklas.

Sudėkite į gilesnį kepimo indą.

Supilkite actą ant obuolių skiltelių.

Išmaišykite.

Įdėkite į iki 200-250 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.

Kepimo metu nemaišykite – tikrai, nemaišykite nė vieno karto!

Išimkite iš orkaitės ir tolygiai apibarstykite 250 g cukraus.

Dėkite atgal į orkaitę 15 minučių.

Dar kartą papildomai užberkite 250 g cukraus.

Pašaukite atgal į orkaitę dar 15-20 minučių.

Iškepus viską sudėkite į maždaug 3 litrų talpos puodą.

Įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono.

Taip pat įberkite 2 šaukštelius obuolių štrudelių prieskonių bei įpilkite 4 šaukštus romo.

Sumaišykite panardinamuoju elektriniu maišytuvu iki norimos konsistencijos.

Dar karštą supilkite į pašildytus stiklainius.

Ant viršaus užpilkite 1 šaukštelį romo kaip konservantą.

Dabar stiklainius užsukite kaip įprasta.

Apverskite dangteliais žemyn ir leiskite atvėsti.

Linkime gero skonio!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *