Virtus kiaušinius visuomet ir pagrįstai galima rasti idealių pusryčių maisto produktų sąraše. Tačiau daugeliui žmonių atrodo, kad jų lukšto pašalinimas yra pernelyg sudėtingas procesas. Kaip išvirti kiaušinius, kad juos būtų galima lengvai nulupti?
Mes jums parengėme patarimų ir mažų gudrybių, padėsiančių kuo greičiau ir lengviau išvirti kiaušinius su puikiai atsiskiriančiais lukštais ir juos lengvai nulupti.
Kaip išvirti kiaušinius, kad juos būtų galima lengvai nulupti
Kuo šviežesnis kiaušinis, tuo sunkiau jį nulupti. Todėl patartina rinktis virti kiaušinius, kurie šaldytuve buvo laikomi bent 5-7 dienas.
Prieš verdant kiaušinius, juos reikia sušildyti iki kambario temperatūros.
Adata, smeigtuku arba žiogeliu apvalioje stambesnėje kiaušinio dalyje padarykite nedidelę skylutę. Nepadarykite per gilios skylutės bei įsitikinkite, kad kiaušinio lukštas nesutrūkinėjo.
Ir nesijaudinkite, iš kiaušinio niekas neišsiskirs: apvalioje dalyje yra tuščia erdvė, kuri apsaugos jo turinį.
Kiaušinių nereikia dėti į verdantį vandenį. Įdėkite juos į šaltą vandenį, kad virš kiaušinių paviršiaus liktų maždaug piršto storio vandens sluoksnis. Tada padėkite juos ant viryklės.
Kai tik vanduo užvirs, įberkite arbatinį šaukštelį druskos arba maistinės sodos.
Iš karto po virimo kiaušinius palikite po tekančiu šaltu vandeniu. Vos šiltus kiaušinius nulupti bus daug lengviau, nes vidinė plėvelė liks prilipusi prie kieto lukšto paviršiaus.
Kiaušinį visada pradėkite lupti nuo bukosios pusės, kad pažeistumėte plėvelę, skiriančią baltymą nuo vidinių lukšto sienelių.
Beje, taip pat galite naudingai panaudoti kartonines kiaušinių dėžutes. Naudodami šią techniką, galite pasigaminti vazas iš beveik bet kokių dėžučių ir beveik bet kokios formos, kokią tik galite sugalvoti.
Kaip nulupti kietai virtą kiaušinį
Šviežiai išvirtą kiaušinį įdėkite į plačią, tvirtą stiklinę. Pripildykite stiklinę vandens, tvirtai uždenkite ją delnu ir stipriai pakratykite. Vaizdo įrašas, kuriame rodomas visas procesas, peržiūrėtas daugiau nei 28 000 000 kartų!
Stiklinė turi būti pakankamai plati, kad kiaušinis spėtų įgauti greičio ir atsitrenkti lukštu į stiklinės visas sieneles. Vanduo prasiskverbia po įtrūkusiu lukštu ir kiaušinis nusilupa stebėtinai greitai ir lengvai.
Yra ir kitas būdas. Kad kiaušinį būtų lengva nulupti, tereikia atšaldytą kiaušinį švelniai paspausti prie stalo ir toliau jį spaudžiant delnu, perbraukti per stalo paviršių.
Kiaušinio lukštas įtrūks tolygiai ir jį galėsite atskirti perpjaudami kiaušinį ties viduriu į dvi dalis. Nuo šiol žinosite, kaip lengvai nulupti kiaušinius!