Pomidorų padažas žiemai. Tikras gardumėlis!

2 min. skaitymo

Tai ne paprastas pomidorų padažas, o puikus išsigelbėjimas, kai norisi ilgai nestovint prie viryklės išsivirti skanių makaronų vakarienei. Šis pomidorų padažas yra puiki alternatyva nesveikam kečupui ir kitiems pirktiniams užpilams.

Patikėkite, jo skonis nenusakomas: vidutiniškai aštrokas, šiek tiek saldokas ir labai kvapnus. Žiemą, kai pomidorai brangiai kainuoja, žinau, kad sandėlyje visada galiu rasti  pagaminto rudenį nuostabaus pomidorų padažo. Dažniausiai jį pilu į makaronus, bet taip pat padažas puikiai dera su mėsa, bulvių koše ar tiesiog kaip užtepėlė ant šviežio batono. Rekomenduoju!

Kuo šis pomidorų padažas unikalus

Pagrindinis šio padažo privalumas  – žalumynai. Bazilikas pomidorų padažui suteikia neįtikėtino pikantiškumo ir įsimintiną skonį, o šviežios petražolės suteikia gaivumo. Kai kurios namų šeimininkės į pomidorų padažą beria krapų ar kalendros. Bet mūsų šeimai šie žalumynai užgožia skonį. O jūs galite eksperimentuoti.

Ingredientai

1 kg pomidorų

1 a. š druskos

100 g česnako

1 ryšulėlis petražolių

25 g aitriųjų paprikų

1 kg saldžiosios paprikos

2 v. š cukraus

1 ryšulėlis bazilikų

50 ml acto

Gaminimo eiga

1.  Pomidorus švariai nuplaukite. Didelius pomidorus perpjaukite į 4 dalis, mažus – į 2.

2. Pašalinkite saldžiosios paprikos sėklas ir kotelius.

3. Nuluptus česnakus, paruoštus pomidorus ir saldžiąją papriką sumalkite mėsmale arba susmulkinkite daržovių trintuvu.

4. Pašalinkite aitriosios paprikos sėklas. Sutrinkite ją trintuvu ir įdėkite į paruoštą daržovių masę. Aitriosios paprikos dėkite pagal skonį.

5. Padėkite keptuvę ant viryklės, nustatę vidutinę temperatūrą.

6. Į paruoštą masę įberkite cukraus ir druskos. Viską gerai išmaišykite.

7. Smulkiai supjaustykite baziliką, petražoles ir suberkite į pomidorų padažą. Padažą virkite 8 minutes.

8. Tada nustatykite žemą temperatūrą, supilkite actą ir virkite dar 2 minutes.

9. Supilkite padažą į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius, uždenkite antklode ir palaukite, kol padažas atvės.

Stiklainius galite saugiai laikyti kambario temperatūroje visą žiemą ir net iki kito derliaus.

Skanaus!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *