Ketvirtadienis, 29 gegužės, 2025

Naujausi

Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas

Daugelis namų šeimininkių ne be reikalo mano, kad tokie produktai kaip cukrus ir malta mėsa yra visiškai nesuderinami. Tačiau eksperimentuojančių kulinarijos ekspertų patirtis rodo, kad toks netikėtas ingredientas farše pagerina jo skonį.

Be to, granuliuotas cukrus gali padaryti kotletų konsistenciją švelnesnę. Tuo pat metu baimės, kad mėsos kukuliai ar įdarytos paprikos taps saldūs, yra visiškai nepagrįsti. Jei laikysitės tinkamų proporcijų, gatavas patiekalas jokiu būdu neįgis saldaus poskonio.

Bandymų ir klaidų būdu buvo nustatytos reikiamos proporcijos, pagal kurias kilogramui mėsos gaminio turi būti dedama 1 valgomasis šaukštas cukraus. Tuo pat metu verta paminėti, kad, nepaisant patikinimų, jog dėl cukraus maltos mėsos patiekalai yra sultingi ir minkšti, yra ir kita nuomonė.

Kai kurie kulinarai mano, kad už minėtas savybes atsakinga tik mėsa ir prieskoniai, o cukrus tiesiog pagerina produkto skonį. Bet kokiu atveju, cukrumi faršo tikrai nesugadinsite.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ketvirtadienio įkvepiantis horoskopas (gegužės 29 d.): Trys zodiako ženklai pradės naujas duris į meilę ir karjeros sėkmę!

Norite paversti šiandieną nepaprasta diena? Pasinaudokite kosminių patarimų vadovu, kad sužinotumėte kaip! 🌟 Šiandienos horoskopas yra jūsų bilietas į fantastišką dieną. Skaitykite toliau žemiau....

Kas nutinka, jei burnos higiena atliekama per retai?

Dantų šepetėlis ir siūlas – būtini kasdienės higienos įrankiai. Tačiau net ir juos naudojant reguliariai, ilgainiui ant dantų ir po dantenomis susikaupia apnašos, kurias...
---